Bovine Serum Albumin ELISA Kit je určena pro kvantitativní stanovení BSA – hovězího sérového albumin – v mlékárenských výrobcích. Souprava není vhodná pro stanovení BSA v tepelně upravených potravinách (teplota při zpracování by neměla přesáhnout 100°C)..
Soupravou je možné stanovit až 41 / 17 vzorků v duplikátech (96 jamková
mikrotitrační destička / 48 jamková mikrotitrační destička).Soupravou je možné stanovit až 41 / 17 vzorků v duplikátech (96 jamková
mikrotitrační destička / 48 jamková mikrotitrační destička).
Čas
potřebný pro přípravu a extrakci: |
1
hod (10 vzorků) |
Čas
potřebný pro ELISA stanovení: |
1
hod 10 min |
Limit detekce (LOD): |
0,62
ppm (mg/kg) |
Limit kvantifikace (LOQ): |
3,76
ppm (mg/kg) |
Rozsah kalibrační křivky: |
3.5
až 300 ppm |
Doba
do exspirace: |
12
měsíců (při 2
- 8
°C) |
Hovězí
sérum obsahuje cca 6 % hovězího sérového albuminu (BSA). Hovězí maso představuje
důležitou složku potravy pro značnou část světové populace. Prevalence
potravinových alergií na BSA je bezesporu nižší než v případě jiných alergenů
(gluten, vejce, kravské mléko, sója, ořechy atd.), nicméně alergologové
doporučují stanovovat BSA v potravinách jako potravinový alergen. Kromě toho je
možné stanovení použít při kontrole technologických procesů a možných
kontaminací v potravinářském průmyslu, jakož i při kontrole potravin určených
pro specifické skupiny konzumentů (např. vegani).
Stanovení je založeno na imunochemické reakci BSA se specifickou protilátkou.
BSA přítomný ve vzorku soutěží s konjugátem BSA a křenové peroxidázy o omezený
počet vazebných míst na protilátce, potaženým na povrchu jamek mikrotitrační
destičky. Po promytí je na jamkách navázaná peroxidáza detekována přídavkem
chromogenního substrátu (tetramethylbenzidin). Intenzita vzniklého zabarvení je
nepřímo úměrná koncentraci BSA v kalibrátorech, kontrolních vzorcích a vzorcích.